Kaş kaldırma ameliyatı nedir?

Yıllar geçtikçe yaşlanmanın; yüz ifadesi dâhil vücut üzerinde etkileri kaçınılmazdır. Özellikle yüz bölgesi yıllar içinde daha fazla yer çekimine ve çevresel etkene maruz kalmakta; sonuç olarak yorgun, gergin ve daha olgun bir yüz ifadesi görünümüne neden olabilmektedir.

Yüzdeki yaşlanma belirtilerinin ilk gözlemlendiği yer ise genellikle kaş ve alın bölgesidir. Bu bölgede meydana gelen gevşeme ve sarkmalar estetik görünümün yanında görme problemleri gibi fonksiyonel sorunlar da oluşturabilmektedir. Kaş kaldırma; özellikle estetik ve fonksiyonel problemleri giderme amacıyla yapılan cerrahi işlemlerin bütününe verilen addır.

Kaş kaldırma ameliyatının yapılma nedenleri nelerdir?

Kaşlar yüz bölgesinde gözler ile birlikte yüz ifadesini belirleyen yapıların başında gelmektedir. Kaşların yapısı ve ana şekli bazı istisnai durumlar dışında (hastalık kaza ve kalıcı hasarlar gibi) doğuştan belirlense de;  başta zaman faktörünün neden olduğu yer çekimi etkisi dâhil olmak üzere;

plastik-cerrahi-kas-kaldirma-ameliyati-yaptiran-kadin
  • Kaş düşüklüğünden kaynaklanan göz kapağı üzerindeki yığılma ile birlikte görme kalitesinin bozulması,
  • günümüzde gittikçe artan düzensiz yaşam tarzı,
  • sigara alkol gibi zararlı alışkanlıklar,
  • doğal olmayan ve kötü beslenme alışkanlıkları,
  • yetersiz uyku kalitesi,
  • yetersiz yapılan cilt bakımı,
  • aşırı stres ile birlikte yoğun mimik kullanımı gibi nedenlerden dolayı; zamanla başta göz bölgesinde; özellikle kaş altındaki yağ doku ve bağ dokudaki değişimler, kaşlarımızda belirgin düşüklüğe neden olabilmektedir.

Kaş kaldırma yöntemleri nelerdir?

Fokus Ultrason HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) Yöntemi ile Kaş kaldırma

Ameliyatsız yüz ve kaş germe tekniklerinden biridir. Klinik etkinliği kanıtlanmış cihazlar ile yapılan HIFU sistemi; cildin farklı derinliklerine ulaşan 1,5 mm-9 mm arasında değişen başlıkları sayesinde mikro ve makro odaklama (fokuslama) özelliği ile o bölgeye ses dalgalarının tam ulaşmasını sağlar.

Kaş bölgelerine yapılacak fokus ultrasonda elektromanyetik ses dalgaları cilt dokusunda termal-ısı artışına neden olur. Böylece termal enerjinin verildiği bölgelerdeki dokular kendini yenileme özelliği gösterir. Bu cilt yenilenmesiyle birlikte cildin esnekliği kaşın sarkması giderilir.  Kaşın düşme durumuna göre birkaç seans yapılabilir. Seanslar hastadan hastaya farklılık göstermekle birlikte yaklaşık 10-30 dk arasında sürer. Uygulama sonrası günlük hayata hemen dönülebilir

Fraksiyonel Radyo Frekans Altın İğne ile kaş kaldırma

Radyofrekans teknolojisine sahip cihazların altın iğneli başlığı kullanılarak yapılan ameliyatsız kaş kaldırma yöntemidir. Kaş ve yüz bölgesinde gerekli alanlara mikro iğneler ile ciltte yeterli derinlikte girilerek yapılan işlemdir. Ciltte uygulandığı alanda kolajen ve elastin artırımını sağlar.  Uygulama sonrasında cilt üstünde herhangi bir hasar oluşmaz. Seans aralıkları ve seans sayısı ise hastadan hastaya farklılık gösterir.

Botoks ile kaş kaldırma

Ameliyatsız kaş kaldırma yöntemlerinden biri olan botoks uygulaması; kaş kaldırmada en sık yapılan uygulamalardan biridir. Botulinum toksininin ince uçlu iğneler ile hekim tarafından önceden belirlenen noktalara kaşın kalkmasını sağlayacak şekilde enjekte edilmesi ile kaş bölgesindeki kaslar felç edilerek kaşın kalkık ve gergin görünmesi sağlanır. Kısa sürede uygulanması, yan etkisinin çok az ya da hiç olmamasından dolayı en sık tercih edilen dermokozmetik uygulamalar arasındadır.

Kişiden kişiye farklılık gösterse de, kaşın gerginliğini sağlamak amacıyla işlemin hekimin kararına göre ortalama 6 ayda bir yani yılda 2 kez tekrarlanabilmektedir.

Dolgu ile kaş kaldırma

Ameliyatsız bir işlem olan dolgu uygulaması kaşın doğal hareket ve görünümünü bozmayacak şekilde kaslardaki düşüklük ve deformasyonları gidermek amacıyla uygun dozlarda gerçekleştirilir. 10-20 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır. Sonuç; dolgu uygulandıktan itibaren bir hafta ila 10 gün arasında ortaya çıkar ve yılda 1 kere tekrarlanması gerekebilmektedir.

İple kaş kaldırma (Örümcek Ağı Estetiği) nedir?

Genellikle yüz germe yöntemi olarak da uygulanan iple askı yöntemi (örümcek ağı estetiği), ameliyat gerektiren cerrahi bir işlem olup; kaş bölgesinde de uygulanabilmektedir. Yöntemde operasyon için özel olarak üretilen üzerinde tırtık şeklinde çıkıntıları olan ipler kullanılmaktadır.

Öncelikle lokal anestezik kremlerle cildin uyuşması sağlanır. Daha sonra ipler özel bir iğne ile cilt altına kaşın içerisinden geçirilir. Son aşamada iplik gerilerek kaşın istenilen miktarda kaldırılması sağlanır. İpin üzerindeki çıkıntılar kaşın tekrar aşağıya doğru hareketini önler. İşlem sonrası bireysel farklılıklara bağlı olarak alın bölgesinde kızarıklık, şişme ya da ağrı-sızı oluşabilir. Bu yöntemin etkileri, uygulamadan yaklaşık 2-3 hafta sonra görülür.  Dikiş kullanılmadığı için hiçbir iz oluşmaz.

Endoskopik kaş kaldırma

Endoskopik kaş kaldırma cerrahi bir işlem olup; lokal ya da genel anestezi altında saçlı deriye küçük kesiler atılarak ameliyata başlanır. Bu açılan kesilerden endoskopla (mikro kameralar) içeriye girilerek, dokuların direk görüntülenmesiyle; alın dokusu ve kaşlara gerekli işlem uygulanır. Ardından, hekimin uygun gördüğü yöntemlerle (dikiş ya da çeşitli sabitleyici implantlar) kaş ve alın dokuları istenilen yüksekliğe getirilerek sabitlenir. Son olarak açılan kesiler dikiş veya zımba ile kapatılarak bandajlanır.

Temporal lift ve Brow lift (Alın ve Kaş gerdirme) yöntemi

Şakak ve kaş germe ameliyatı olarak bilinen temporal lift-brow lift ameliyatı; lokal ya da genel anestezi altında şakak bölgesindeki saçlı derinin içerisinden kesi yoluyla yapılan cerrahi bir işlemdir. Şakak ve kaş germe ameliyatı hastaya uygun farklı teknikler ile yapılabilmekte olup; kesiler saç çizgisine ya da alnın orta hattına yakın yerleşimli olabilmektedir.

Kesiler ile şakak derisinin içine girerek aşağıya doğru inmiş olan alın, şakak ve kaş bölgesini yöneten kaslar yukarıya doğru kaldırılır. Şakaklardaki sarkmalar yoğun şekilde görülüyorsa,  fazla deri saç içinden çekilip kesilerek de çıkarılabilir.

Şakak germe ameliyatında hekimin ön muayenesinden sonra operasyon için en ideal adaylar genellikle alın yaşlanmasının erken döneminde olan ve kaşta saçlı deriye doğru gevşemenin belirgin olduğu bireylerdir. Operasyon sonrasında bireysel farklılıklar gösterse de alın ve göz etrafında bir şişlik ve morarma olabilmektedir. Sargılar 2-3 gün içinde; dikişler ise 5-7 gün sonra alınmaktadır. Alın ve kaşlara verilen yeni şekil, belirli bir zaman sonra yerçekimi etkisi nedeniyle ayrıca kişinin yapısına göre bazen birkaç yıl kalıcılığını koruyabilmektedir.

Kaş kaldırma ameliyatı hangi yaş aralığında yapılır?

Bireylerde yaşlanma etkilerinin giderilmesi ve görme fonksiyonunu kısıtlayan düzeydeki kaş düşüklüğü, yaş ilerledikçe oluşan doku gevşekliklerine bağlı olarak ortaya çıktığından dolayı genellikle ilerleyen yaşlarda ameliyat talep edilmekte; fakat estetik görünüm için yapılan operasyonlarda ise hekim onayı ile birlikte 18 yaşın üzerinde her birey bu operasyonu yaptırabilmektedir.

Kaş kaldırma ameliyatı öncesi ve sonrası süreç nasıldır?

Her bireyin anatomik yapısı farklı olduğundan dolayı ayrıntılı muayene sonrası hekimin size en uygun gördüğü tekniğin uygulanmasından dolayı; her tekniğin operasyon öncesi hazırlıkları, iyileşme süreleri, operasyon sonrası süreci farklı olduğundan; size en uygun teknik hekiminiz tarafından belirlendikten sonra yine hekim tarafından bilgilendirileceklesiniz.

Kaş kaldırma ameliyatı fiyatları

Kaş kaldırma ameliyatı fiyatları konusunda detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir ya da kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.