Kadınlar neden meme büyütme operasyonu yaptırmak isterler?

Kadınlar çeşitli sebeplerden bu operasyona ihtiyaç duyarlar;
1-Hamilelik sonrası meme hacmindeki azalmanın tedavisinde,
2-Göğüsler arasında hacimsel farkın tedavisinde,
3-Kanser cerrahisi sonrası meme rekonstrüksiyonunda

Meme büyütme ameliyatı nedir?

Meme büyütme ameliyatlarındaki amacımız, memeyi sadece büyütmek değil, şekillendirmektir. Konulacak protezin seçiminde hastanın isteklerinin yanı sıra, vücudunun yapısı, göğüs kafesinin durumu, cilt yapısı gibi faktörler de göz önüne alınır. Yeni cıkan meme protezlerinin çok geniş bir ürün cesitliligi mevcuttur. Eskiden aynı hacimde tek bir protez varken, artık aynı hacimde ama farklı şekil ve boyutlarda çok sayıda protez üretiliyor. Böylelikle her vücut yapısına uygun bir silikon protez bulmak mümkündür.

Meme büyütme ameliyatları hangi yaşlarda yapılmalıdır?

Meme büyütme ameliyatları genelde genç ve orta yaştaki hastalar tarafından tercih edilir. Kural olarak memelerin gelişimini tamamlaması beklenir. Özel durumlar dışında 18 yaş öncesinde meme protez ameliyatları yapılmaz. Meme büyümesi tamamlamış ise 18 yaşından sonra meme protez ameliyatları gerçekleştirilebilir.

plastik-cerrahi-meme-buyutme-goguslerini-tutan-kadin

Meme büyütme işlemlerinde ne tür protezler kullanılmaktadır?

Meme büyütme işlemlerinde sıklıkla silikon protezler kullanılır. Şu an kullanılan yeni nesil silikonların ilk nesil silikonlardan farkı patlama, sızıntı vb. soruna karşı üretici firmalar tarafundan ömür boyu garanti saglamalarıdır. Yeni protezlerin en onemli özellikleri koheziv, yani akışkanlığı az bir jel içermeleri, protez yüzeylerinin pürtüklü olması, şekillerinin damla ya da yuvarlak olması ve vücut içindeyken de şekillerini koruyabilmeleri avantajlarındandır.

Meme Protezi kas altına mı, kas üstüne mi yerleştirilir?

Meme Büyütme Ameliyatı silikon (meme protezinin) meme dokusu altına (submamariyan), göğüs kası altına(subpectoral), hem kas hem de meme dokusunun altına veya kas zarı altındaki bölgeye konulması ile yapılır. Meme büyütme ameliyatında meme büyüklüğüne, şekline ve bir miktar meme sarkıklığına müdahale edilir

Meme büyütme ameliyatında hangi kesi ile ameliyat yapılır ?

Meme Büyütme ameliyatı çeşitli bölgelerden kesilerek yapılır. Bu bölgeleri sıralayacak olursak:
1-Meme altını oluşturan kıvrım bölgesi
2- Meme başı çevresindeki kahverengi alan (areola) ile meme dokusu sınırı.
3-Koltuk altı (aksiller bolge )

Meme protezi boyutları nelerdir?

Meme büyütme ameliyatında memenin son seklinin ve büyüklügünün ne kadar olacağına hasta ile beraber estetik cerrah karar vermelidir. Meme protezlerinin göğüs ön duvarına oturduğu bir çap olusturdugundan ve bu çap protez hacmi büyüdükçe büyüdüğünden, hastanın göğüs ön duvarının ölçüleri de seçimde önemlidir. Ayrıca hastada mevcut göğüs dokusu olması da ortaya çıkacak olan sonucu etkiler.
Türkiye de bile sayılı merkezler bulunan ve Mersin de sadece bizde olan BOBO VR Z4 sanal gerçeklik gözlügü sayesinde meme silikonun nasıl duracağını ve size en uygun görüntünün nasıl olacağını ameliyat öncesi görmeniz mümkündür..

Meme Büyütme Ameliyatı ne kadar sürede yapılır?

Meme büyütme ameliyatı genel anestezi altında yapılır.Ameliyat süresi yaklaşık 1-1,5 saat sürmektedir.

Meme büyütme ameliyatından sonra nasıl izler kalır? Kalan izler rahatsızlık verici midir?

Her ameliyat sonrası vücutta bir iz kalır. Ancak meme büyütme ameliyatları izin en az olduğu işlemler arasındadır. Protezi yerleştirmek için 4-5 cm’lik bir kesi yapılır. Ayrıca biz Estetik Plastik Cerrahlar meme altındaki kıvrım, koltuk altı veya meme ucu gibi izin az belli olacağı bölgelerden meme protezlerini koymayı tercih ederiz Uzun dönemde tüm izler belirsizleşir ve hastaları rahatsız etmez. Ancak cilt özellikleri nedeni ile yara izleri belirgin kalan hastalarda nadiren iz sorunları yaşanabilir.

Meme büyütme ameliyatı yan etkileri var mıdır?

Meme ameliyatından sonra protezin konulduğu bölgeye bağlı olarak bir miktar ağrı olur. Bu ağrı kişiden kişiye değişebilir. Ancak ağrıya en aza indirmek için ameliyat sırasında uzun etkili ve güçlü agrı kesiciler yapılır. Bunlar sayesinde hasta uyandığında şiddetli bir ağrı hissetmez. Ağrı ertesi gün daha belirgin olur ancak ağrı kesicilerle kontrol edilebilir ve dayanılmaz değildir. Ayrıca yaklaşık 5-7 gün süren ödem görülebilir Daha sonraki günlerde ağrıdan çok baskı hissi duyulur. Baskı hissi konulan silikonun büyüklüğüne ve hasta cildinin gerginliğine bağlı olarak ilk 3 hafta hissedilebilir

Hamile kalınca silikonu çıkarmak gerekir mi?

Hamilelik süresince ve emzirme sırasında anne ya da bebek silikondan etkilenmez. Ancak hamilelik sonrasında memede sarkma olabilir. Bu durumda süt verme işleminin bittükten sonra meme toparlama işlemi yapılabilir.

Meme büyütme ameliyatı sonrası hasta, emzirebilir mi?

Yapılan araştırmalar, meme büyütme operasyonlarının emzirme üzerine herhangi bir etkisi olmadığını göstermektedir.

Meme silikonlarının değişmesi gerekir mi?

Eski silikonlar için değişme söz konusuydu ve 8-10 yıl içinde değişmeleri gerekirdi. Ancak son yıllarda kullanılan yeni nesil silikonlar için bu durum geçerli değildir. Bu silikonlar ömür boyu kullanılabilir, çok nadiren sorun yaşanır ve değişim yapılır. silikon üreten firmalardan bir kısmı, silikondan kaynaklanan herhangi bir sorun yaşanırsa, değişim garantisi vermektedirler.

Meme büyütme ameliyatından sonra işe ne zaman donulur?

Ameliyat bitiminden 3 saat sonra yemek yenip, ayağa kalkılabilir. Genellikle 1 gün hastanede yatış verilir.Hastanın kesi yerinde küçük bir pansuman olur. İki gün sonra banyo yapabilir. Üç gün sonra kontrole gelir ve sonrasında işine dönüp normal günlük aktivitelerine başlayabilir, araba kullanabilir.
İlk 3 hafta yürüyüş dışında spor yapmamak gerekir. Yine ilk 3 hafta sporcu sütyeninin gece gündüz takılması tavsiye edilir. Üçüncü haftadan sonra kol ve göğüs hareketleri dışında tüm spor aktivitelerini yapabilir. Altıncı haftadan sonra her türlü spor aktiviteleri serbesttir.
Protezler ilk 3 hafta normalden daha yukarıda dururlar ve görüntüleri doğal olmaz. Üçüncü haftadan sonra yumuşamaya ve normal yerlerine inmeye başlarlar. Memeler tam şekillerini ancak 3. ayda alırlar. Sonraki kontroller özel bir durum olmadıkça 3. hafta, 3. ay, 6. ay ve birinci yılın sonunda yapılır. Ameliyat üzerinden bir yıl geçtiğinde kontrol mamografisi/USG çekilir.

Meme büyütme ameliyatlarında his kaybı olur mu?

Meme başlarında bazen geçici his kayıpları ya da aşırı hassasiyet durumları olabilir. Bu yakınmalar genellikle birkaç ay içerisinde tamamen düzelir. Kalıcı his kayıpları çok nadirdir. His kayıplarının en önemli nedeni aşırı büyük protezlerin kullanılmasıdır. Ayrıca kapsül kontraktürü gelişen hastalarda his kaybı ve ağrı olabilir.

Meme protezi meme kanserine neden olur mu?

Çok merkezli araştırmalar da bu yönde bir bulguya rastlanmamıştır. Meme büyütme ameliyatı olan hastalarla normal memesi olan hastalarda meme kanseri görülme sıklığı bakımından bir fark bulunmamıştır.

Meme Büyütme Fiyatları

Meme büyütme hakkında merak ettiklerinizi sormak, bilgi ve fiyat almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.